באדיבות חוות תקוע המשווקת פטריות ותוצרת חקלאית ובכלל זה גם ליים אמיתי טרי.
החומרים ל 4 כוסות:
החומרים ל 4 כוסות:
2 יחידות ליים גדולות.
8 כפות סוכר (רצוי דקלים דמררה).
2 עלים של עשב לימון, חצויים לאורך (לא חובה).
200 מ"ל קשאסה.
קרח גרוס בכמות שיספיק למלא 4 כוסות.
4 כוסות אולד פאשן קפואות.
הכנה לכוס אחת:
חותכים כל ליים משני הצדדים, חוצים ומוציאים את הליבה.
פורסים כל חצי ל-6 פלחים או קוביות ומניחים בתוך כל כוס כחצי ליים.
מוסיפים לכל כוס חצי עלה של עשב לימון.
מפזרים מעל 2 כפות סוכר.
מועכים (בעדינות ובזהירות!) בעזרת עלי את התוכן בכוס, משחררים כל המיצים והשמנים האתריים מהליים ומעשב הלימון.
ממלאים את הכוס בקרח שבור, מוזגים 40 מ"ל קשאסה, מעבירים לשייקר ומנערים היטב.
מחזירים לכוס ושותים.
הערה: אפשר להמיר את הקשאסה בוודקה, ואז המשקה נקרא – קאיפירוסקה.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה