RSS

יום רביעי, 17 ביולי 2013

מתכון לבורשט

מתכון מסורתי קלאסי באדיבות מריה פיסנץ השפית של מסעדת באבה יאגה.

חומרים ל-4 מנות:

לציר:

1 גזר.
בצל שלם מקולף.
4 יחידות פלפל אנגלי.
2 עלי דפנה.
1 גבעול סלרי חתוך גס
1/4 קילו בשר בקר מספר 8

למרק:

1 בצל בינוני קצוץ.
1 גזר גדול קלוף וחתוך לג'וליינים.
3 סלקים קלופים וחתוכים לג'וליינים.
1 תפוח אדמה קלוף.
1/4 כרוב קצוץ דק חתוך לגפרורים.
3-4 שיני שום כתוש.
צרור שמיר.
צרור פטרוזיליה.
120 גרם רסק עגבניות.
2 עגבניות קטנות מקולפות וחתוכות לקוביות.
שמן קנולה.
150 מ"ל חומץ.
1 כפית סוכר

אופן ההכנה:
לצפייה בהגדלה לחצו על התמונה

  1. מכניסים את הבשר לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה ומוציאים את הקצף.
  2. מוסיפים את הירקות לציר ומבשלים 50 דקות. מסננים את המרק מהירקות שומרים בצד את הציר.
  3. את הבשר שבושל ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות. מעבירים לסיר ומכסים בציר הבשר. אחרי רתיחה, מוסיפים כרוב וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-40 דקות.
  4. במקביל, מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים גזר ורסק עגבניות, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
  5. מוסיפים את הסלק שאמור להגיר נוזלים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים בשלב הזה גם עגבניות מרוסקות, כוס חומץ וסוכר. מקפיצים מדי פעם, עד שהכל מטוגן היטב (30-40 דקות). כשכל הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף מעט מהציר שמתבשל במקביל, כדי שלא יישרף.
  6. 6. מוסיפים את התערובת שטוגנה לסיר הבשר. מתבלים בשום, פטרוזיליה, שמיר ופלפל גרוס. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
  7. מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד מכוסה כ-20 דקות, לאיחוד טעמים.
  8. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וסוכר.
  9. מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ולחם שחור.

בתיאבון!


דבר המפרסם


לאתר מסעדת באבה יאגה > http://www.babayaga.co.il/
לפייסבוק של מסעדת באבה יאגה > https://www.facebook.com/babayagata

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *