חומרים ל-4 מנות:
לציר:
1 גזר.
בצל שלם מקולף.
4 יחידות פלפל אנגלי.
2 עלי דפנה.
1 גבעול סלרי חתוך גס
1/4 קילו בשר בקר מספר 8
למרק:
1 בצל בינוני קצוץ.
1 גזר גדול קלוף וחתוך לג'וליינים.
3 סלקים קלופים וחתוכים לג'וליינים.
1 תפוח אדמה קלוף.
1/4 כרוב קצוץ דק חתוך לגפרורים.
3-4 שיני שום כתוש.
צרור שמיר.
צרור פטרוזיליה.
120 גרם רסק עגבניות.
2 עגבניות קטנות מקולפות וחתוכות לקוביות.
שמן קנולה.
150 מ"ל חומץ.
1 כפית סוכר
אופן ההכנה:
לצפייה בהגדלה לחצו על התמונה |
- מכניסים את הבשר לתוך סיר עם מים ומביאים לרתיחה ומוציאים את הקצף.
- מוסיפים את הירקות לציר ומבשלים 50 דקות. מסננים את המרק מהירקות שומרים בצד את הציר.
- את הבשר שבושל ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות. מעבירים לסיר ומכסים בציר הבשר. אחרי רתיחה, מוסיפים כרוב וממליחים לפי הטעם. ממשיכים לבשל על אש קטנה כ-40 דקות.
- במקביל, מחממים שמן קנולה בסיר רחב ומטגנים בצל עד הזהבה. מוסיפים גזר ורסק עגבניות, ומטגנים כשתי דקות נוספות.
- מוסיפים את הסלק שאמור להגיר נוזלים. אם התערובת יבשה מדי, מוסיפים בשלב הזה גם עגבניות מרוסקות, כוס חומץ וסוכר. מקפיצים מדי פעם, עד שהכל מטוגן היטב (30-40 דקות). כשכל הנוזלים מתאדים אפשר להוסיף מעט מהציר שמתבשל במקביל, כדי שלא יישרף.
- 6. מוסיפים את התערובת שטוגנה לסיר הבשר. מתבלים בשום, פטרוזיליה, שמיר ופלפל גרוס. מבשלים כ-7 דקות נוספות.
- מכבים את האש ונותנים למרק לעמוד מכוסה כ-20 דקות, לאיחוד טעמים.
- טועמים ומתקנים תיבול עם מלח וסוכר.
- מומלץ להגיש בליווי שמנת חמוצה ולחם שחור.
בתיאבון!
דבר המפרסם
לאתר מסעדת באבה יאגה > http://www.babayaga.co.il/
לפייסבוק של מסעדת באבה יאגה > https://www.facebook.com/babayagata
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה