RSS

יום שבת, 22 ביוני 2013

מאפה ברוקולי ופטה כבשים על סלסה עגבניות

באדיבות השף מאיר רוזנברג, רימונים גלי כנרת 

חומרים:

לבצק

50 גרם סוכר
150 גרם מרגרינה
230 גרם קמח
1 ביצה
קורט מלח
חומרים למילוי
300 גרם ברוקולי
1 יח' בצל קצוץ
50 גרם חמאה
200 גרם גבינת פטה כבשים (מפוררת)
½ כוס שמנת
2 ביצים
¼ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן

לסלסה

4 יח' עגבניות
½ כפית שום כתוש
כף שמן זית
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל לבן
6 יח' קוקטים חד פעמי בקוטר 8 ס"מ

אופן הכנה
מערבבים את חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (ניתן להכניס הכול למיקסר) ונותנים לבצק "לנוח" שעה.
בזמן שהבצק "נח" מטגנים את הבצל בחמאה עד לקבלת צבע זהוב, מבשלים את הברוקולי בישול קצר במים רותחים ומקררים קירור מהיר במים קרים (על מנת לשמור את הצבע הירוק) ומוסיפים את שאר החומרים.

את הבצק מרדדים לעובי ½ ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 1 ס"מ יותר מקוטר הקוקוט (קעריות אישיות לאפייה), משמנים את דפנות הקוקוט ומצפים אותו בבצק (את תחתית הבצק מחוררים בעזרת מזלג).
ממלאים את הבצק בברוקולי ומכסים עם בצק מלמעלה את הקוקט. 
מורחים עם מברשת ביצה עם מעט מים על הבצק מלמעלה.

לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות  כ- 15 דקות עד לקבלת צבע זהוב של הבצק.

בתיאבון!

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *