מאת השף מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת.
500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה
5 י"ח תחתיות ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן
לרוטב:
כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף רוטב סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן הכנה:
- חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.
- מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
- צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
- מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.
- חותכים את עלי הארטישוק (משאירים מעט עלים ואת התחתית),חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
- מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו במחבת (רצוי במחבת פסים).
- חותכים את הפלפלים לרצועות.
- את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך חותכים אותן לרצועות.
- מערבבים את כל חומרי הרוטב.
- מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.
סידור הצלחת:
מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.
מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה