RSS

יום שבת, 22 ביוני 2013

טונה צרובה עם ארטישוק ברוטב תפוזים וחומץ בלסמי



מאת השף מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת.

חומרים ל 5 מנות:

500 גרם פילה דג טונה אדומה טריה
5 י"ח תחתיות ארטישוק
1 י"ח אננס טרי
2 יח' פלפל אדום
2 יח' פלפל כתום
1 יח' פלפל ירוק
200 גרם עגבניות מיובשות
300 גרם עלי תרד
1/4 כוס שמן זית
כפית מלח
קורט פלפל לבן

לרוטב:

כוס מיץ תפוזים
כף סוכר
כף חומץ בלסמי
כף רוטב סויה
4 שיני שום קצוצים
כף דבש
0.5 כוס פיסטוקים קצוצים
כפית מלח
קורט פלפל שחור

אופן הכנה:

  1. חותכים את פילה הטונה לגליל באורך של 10 ס"מ, בקוטר של 5 ס"מ.
  2. מורחים את הטונה בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
  3. צורבים את הטונה במחבת עם מעט שמן מסביב (את מרכז הטונה משאירים אדום ולא צרוב).
  4. מקררים כשעה במקרר וחותכים טבעות בעובי של 1 ס"מ.
  5. חותכים את עלי הארטישוק (משאירים מעט עלים ואת התחתית),חותכים את הארטישוק לרבעים ומבשלים אותו.
  6. מקלפים את האננס וחותכים אותו למשולשים וצורבים אותו במחבת (רצוי במחבת פסים).
  7. חותכים את הפלפלים לרצועות.
  8. את העגבניות המיובשות משרים כ-5 דקות במים רותחים ולאחר ריכוך  חותכים אותן לרצועות.
  9. מערבבים את כל חומרי הרוטב.
  10. מקפיצים את כל הירקות עם האננס בשמן זית ומוספים את הרוטב לירקות.

סידור הצלחת:
מניחים במרכז הצלחת את הסלט, עליו מניחים את תחתיות הארטישוק, ומעליו את הטונה.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *