RSS

יום ראשון, 30 ביוני 2013

סלמון בשומשום שחור



מאת: נדב מרום, שף ראשי בקפה גרג.
באדיבות רשת קפה גרג.

רכיבים:

 250גרם פילה סלמון עם העור, נקי מאידרות.
מלח.
פלפל.
1 כפית פטרוזיליה ושום כתושים יחד עם מעט שמן.
שומשום קלוי מעורב עם שומשום שחור.
 2כפות שמן לטיגון.


רוטב:

2  כפות רוטב טריאקי.
קורט צ׳ילי חריף גרוס.
 1 כפית בצל ירוק קצוץ.

אופן ההכנה:


  1. לחמם תנור ל-200 מעלות.
  2. לחצות את נתח הסלמון לאורכו עד העור, מבלי לחתוך את העור.
  3. לפתוח את הסלמון בצורת ״פרפר״ כך שחלק העור יהיה נסתר בתוך הקיפול.
  4. לתבל את הדג במלח, פלפל ובמחית הפטרוזיליה והשום.
  5. לטבול את הדג בתערובת השומשום בעדינות עד שיהיה מכוסה באופן מלא.
  6. לחמם את השמן במחבת טפלון ולצרוב את הדג עד שהשומשום מקבל גוון זהוב.
  7. להכניס לתנור ל-5 דקות נוספת.
  8. לערבב במחבת החם את רכיבי הרוטב ולהגיש את הדג עם הרוטב מעל.


בתיאבון.

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *