כמה פעמים שאלתם את עצמכם מה אומר המשפט השחוק "עשיר בסיבים תזונתיים". ואתם צודקת, יש הזנייה כללית של הנושא. אם אתם אוכלים בריא ומגוון מספיק, סביר שאתם צורכים את כמות הסיבים הנדרשת לגופכם.
הסיבים נמצאים באופן טבעי בפירות וירקות ובדגני מלאים (הקליפה של הדגן).
הסיבים נמצאים באופן טבעי בפירות וירקות ובדגני מלאים (הקליפה של הדגן).
הסיבים שאינם מתעכלים ויוצאים מהגוף כלעומת שבאו, דורשים מהגוף את האנרגיה שבפעולת העיכול. הם מעלים את נפח המזון, בדרכם החוצה סופחים נוזלים, ומרעין בישן אחרים. צריכת סיבים חיונית לתקינות מערכת העיכול ומסייעת בעצירות ובשלשול כאחד, ותורמת לסילוק רעלים ואיזון הכולסטרול. צריכת סיבים באופן שוטף אף מפחיתה את תחושת הרעב בשל פירוק המזון האיטי. אני לא דוגלת גדולה בהוספת סיבים למזון בצורה מלאכותית. לא חייבים להתענות עם כפית סובין ביוגורט (שמרקמו כשל נסורת). עדיף פשוט לאכול בריא.
ובכל זאת אני משתמשת בסיבים תזונתיים כדוגמת סיבי קוואקר, חיטה וגואר גם על מנת להעשיר מאפים ולהעלות את הערך התזונתי שלהם (בעיקר עוגות שעשירות בשומן וסוכר).
חברת נוברטיס פתחה את בנפייבר שהנו סיב תזונתי נוח לשימוש מצמח שנקרא גואר גם.
הסיב בעל מרקם אבקתי קליל, נמס היטב במים וקל לשימוש ולכן אני מרבה להשתמש בו בכל מאפה. הנוכחות של הסיב הזה במאפים מעניק להם רכות ואווריריות שונה ממה שאתם מכירים. הוא מצויין בעיקר למי שצורך קמח נטול גלוטן. אבל לא רק.
למען הגילוי הנאות אציין רק, שניתן להשיג סיבי גואר גם לא ממותגים במחיר זול יותר בכ- 50-30%. את אריזות בנפייבר ניתן להשיג באריזה בת 168 גרם ובמחיר 69.99 ₪ בבבתי המרקחת, רשתות הפארמים, בתי טבע נבחרים, ברשתות שופרסל "שלי" ו"דיל" ובכל חנויות המזון הגדולות הפרטיות "רמי לוי", כמעט חינם ועוד.
מתכון המאפין העשיר בסיבים שלי:
המצרכים:
כוס קמח מלא.
1/2 כוס סיבי גואר גם (בנפייבר למשל).
כוס סוכר.
1 אבקת אפייה.
1 סוכר וניל.
תוספות מתחלפות: 1/2 כוס (שוקולד צ'יפס, צימוקים, אגוזים), או כפית קינמון/גרידת לימון, או שתי כפות קקאו.
1/2 כוס שמן.
2/3 כוס נוזלים (חלב, אספרסו, מיץ לימון/תפוזים).
4 ביצים.
ההכנה:
- לערבב בקערה את כל הרכיבים היבשים.
- לערבב בקערה נוספת את כל הרכיבים הרטובים.
- לחמם תנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות).
- לרפד תבנית 12 שקעים במנג'טים.
- לערבב במהירות בין החומרים הרטובים ליבשים (כמה שפחות יותר טוב).
- לחלק בין השקעים ולאפות בין 20-25 דקות.
בתיאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה