RSS

יום שבת, 6 ביולי 2013

בצק עלים במילוי מוס תמרים ותפוחים ברוטב יין


מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת.

רכיבים ל 5 סועדים:

בצק עלים (1 ק"ג מופשר).
כף אבקת סוכר.
1. כוס שמנת מתוקה.
0.5 כוס סוכר.
כף ממרח תמרים.
כף סירופ סילאן.


רכיבים לתפוחים בדבש ברוטב יין:

1 כף חמאה.
1 כף דבש.
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים.
2 כפות סוכר.
קורט קינמון.

לרוטב:

1 כוס יין לבן חצי יבש.
0.5 כוס סוכר.
1 ביצה.
1 חלמון.
כפית רום.

אופן הכנה:

  1. חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט. מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח) ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.
  2. מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב, מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).
  3. בנפרד, ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, הסוכר והקינמון וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
  4. לרוטב: בבין מרי על אש קטנה (סיר עם מים רותחים בתוכו סיר נוסף) מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד תוך שימוש במטרפה עד לקבלת רוטב חם ומוקצף. להסיר מהאש ולצנן.  
  5. המנה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים ומסדרים את התפוחים מעל.
    מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים.
    סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  6. יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.

 ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי אחר.

בתיאבון!

0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *