מאת מאיר רוזנברג, שף מלון רימונים גלי כנרת.
רכיבים ל 5 סועדים:
בצק עלים (1 ק"ג מופשר).
כף אבקת סוכר.
1. כוס שמנת מתוקה.
0.5 כוס סוכר.
כף ממרח תמרים.
כף סירופ סילאן.
רכיבים לתפוחים בדבש ברוטב יין:
1 כף חמאה.
1 כף דבש.
3 תפוחי עץ גרנד חתוכים לפלחים.
2 כפות סוכר.
קורט קינמון.
לרוטב:
1 כוס יין לבן חצי יבש.
0.5 כוס סוכר.
1 ביצה.
1 חלמון.
כפית רום.
אופן הכנה:
- חותכים את הבצק למלבנים בגודל 6 ס"מ על 8 ס"מ ומסדרים על תבנית עם ניר פרגמנט. מניחים מעל תבנית נוספת (על מנת שהבצק לא יתנפח) ואופים בחום של 220 מעלות למשך 12 דקות.
- מקציפים שמנת וסוכר עד קבלת קצף יציב, מוספים את ממרח התמרים ואת הסילאן ומערבבים עם כף (פעולת עטיפה).
- בנפרד, ממיסים חמאה על מחבת בחום נמוך, מוסיפים את התפוחים, מוסיפים את הדבש, הסוכר והקינמון וממשיכים לבשל עוד כ- 5 דקות תוך כדי ערבוב.
- לרוטב: בבין מרי על אש קטנה (סיר עם מים רותחים בתוכו סיר נוסף) מערבבים את כל החומרים של הרוטב יחד תוך שימוש במטרפה עד לקבלת רוטב חם ומוקצף. להסיר מהאש ולצנן.
-
המנה: מניחים שכבת בצק, מזלפים את קרם התמרים
ומסדרים את התפוחים מעל.
מניחים עוד שכבת בצק וחוזרים על הפעולה של סידור הקרם והתפוחים.
סוגרים עם שכבת בצק ומפזרים מעל אבקת סוכר. - יוצקים את רוטב היין במרכז הצלחת ועליו מניחים את המנה.
ניתן לקשט את המנה עם רימונים או ליצ'י או כל פרי
אחר.
בתיאבון!
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה