6 מנות
מתוך הספר "שנה מתוקה כדבש" - לקט מתכוני דבש זני/ מאת בועז בן זאב
דבוראי מדבורת התבור, בהוצאת מידה 10.
מתכון לדג פיקנטי ועסיסי עם ציפוי פריך.
מי שלא אוהב חריף יכול להוריד את הכמויות של הצ'ילי (אבל מומלץ להשאיר לפחות אחד)
חומרים:
2 פלפלי צ'ילי מוחמצים
15 פלפלי צ'ילי מיובשים
½ 1 כפות דבש לבנדר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן סומסום
1 כוס תערובת גרעיני דלעת, שברי בוטנים וחמניות
½ כוס תערובת סומסום וקצח
6 נתחי פילה נסיכת הנילוס (עם עור)
הוראות הכנה:
קוצצים את הצ'ילי דק (אם יש מכתש עדיף לכתוש עד שמתקבל מרקם משחה) ומוסיפים את הדבש, המלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
במחבת חמה על אש בינונית מחממים מעט מכמות השמן ומוסיפים צ'ילי יבש אחד. מטגנים במשך כדקה או שתיים (לא לתת לצ'ילי להישרף). מוציאים את הצ'ילי.
באותה מחבת קולים את הסומסום והבוטנים במשך כ 3 דקות. מוסיפים מעט מלח. מוציאים את הזרעים ומשאירים מעט (שיכבה דקה תלוי בגודל המחבת. לדאוג שיהיה מספיק לכל הנתחים של הדג).
מוסיפים את השמן למחבת ונותנים לו להתחמם. בינתיים שמים מעט מלח ופלפל על פילה הדג. כאשר השמן חם מניחים את הדג על מצע הזרעים. כאשר העור כלפי מטה.
מברישים את הדג בכמות נדיבה של תערובת הדבש והצ'ילי.
מוציאים את הדג מהמחבת כאשר העור פריך ומעבירים לסיום בישול 2 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות.
להגשה: לפזר על הצלחת כף מתערובת הדבש והצ'ילי, ולהניח עליה את הדבש, ומעל לכל עוד מעט מתערובת הזרעים.
בתיאבון!
מתוך הספר "שנה מתוקה כדבש" - לקט מתכוני דבש זני/ מאת בועז בן זאב
דבוראי מדבורת התבור, בהוצאת מידה 10.
מתכון לדג פיקנטי ועסיסי עם ציפוי פריך.
מי שלא אוהב חריף יכול להוריד את הכמויות של הצ'ילי (אבל מומלץ להשאיר לפחות אחד)
חומרים:
2 פלפלי צ'ילי מוחמצים
15 פלפלי צ'ילי מיובשים
½ 1 כפות דבש לבנדר
כפית מלח
3 כפות שמן זית
3 כפות שמן סומסום
1 כוס תערובת גרעיני דלעת, שברי בוטנים וחמניות
½ כוס תערובת סומסום וקצח
6 נתחי פילה נסיכת הנילוס (עם עור)
הוראות הכנה:
קוצצים את הצ'ילי דק (אם יש מכתש עדיף לכתוש עד שמתקבל מרקם משחה) ומוסיפים את הדבש, המלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
במחבת חמה על אש בינונית מחממים מעט מכמות השמן ומוסיפים צ'ילי יבש אחד. מטגנים במשך כדקה או שתיים (לא לתת לצ'ילי להישרף). מוציאים את הצ'ילי.
באותה מחבת קולים את הסומסום והבוטנים במשך כ 3 דקות. מוסיפים מעט מלח. מוציאים את הזרעים ומשאירים מעט (שיכבה דקה תלוי בגודל המחבת. לדאוג שיהיה מספיק לכל הנתחים של הדג).
מוסיפים את השמן למחבת ונותנים לו להתחמם. בינתיים שמים מעט מלח ופלפל על פילה הדג. כאשר השמן חם מניחים את הדג על מצע הזרעים. כאשר העור כלפי מטה.
מברישים את הדג בכמות נדיבה של תערובת הדבש והצ'ילי.
מוציאים את הדג מהמחבת כאשר העור פריך ומעבירים לסיום בישול 2 דקות בתנור שחומם ל 180 מעלות.
להגשה: לפזר על הצלחת כף מתערובת הדבש והצ'ילי, ולהניח עליה את הדבש, ומעל לכל עוד מעט מתערובת הזרעים.
בתיאבון!
דבר המפרסם
את הספר ניתן לרכוש דרך אתר מרכז המבקרים "דבורת התבור" – במחיר 50 ש"ח.
> לאתר www.dvorat-hatavor.co.il
> לאתר www.dvorat-hatavor.co.il
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה