RSS

יום שני, 15 ביולי 2013

סטייק טלה בזיגוג דבש עם בצל


4-6 מנות
מתוך הספר "שנה מתוקה כדבש" - לקט מתכוני דבש זני/ מאת בועז בן זאב
דבוראי מדבורת התבור, בהוצאת מידה 10.

*מומלץ להקפיד על הוראות ההכנה.

רכיבים:

½ כוס דבש בצל
¼ כוס שמן זית
¼ כוס חומץ
1 כף אבקת שום מעושן
2 כפיות תערובת טיבול פרובנס (תימין, רוזמרין, מרווה, אורגנו, בזיליקום, לבנדר)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 ק"ג נתח טלה
3 בצלים בינוניים

הוראות הכנה:

מערבבים את הדבש, השמן, החומץ, השום, תערובת הטיבול, המלח והפלפל במחבת שטוחה ומניחים בתוכה את נתח הטלה. להפוך את הנתח ולדאוג שיהיה שרוי כולו במרינדה ולצנן בקירור כ-4 שעות.
(מומלץ מדי פעם להפוך את הנתח בתוך המרינדה)

להוציא מהקירור ולתת לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר.
להוסיף טבעות בצל למרינדה והבשר.

להוציא את הבשר מהמרינדה, להניח בצד ולבשל את הבצל במחבת עם המרינדה 8-12 דקות.  (להוסיף מלח ופלפל לפי הצורך).

לצלות את נתח הטלה בנפרד מהמרינדה 25 עד 30 דקות בגריל או על משטח צלייה/מחבת פסים.
במהלך הצלייה להבריש את הבשר במרינדה ולהפוך אותו כל  כ-10 דקות.

בתום הצלייה, יש לתת לבשר להצטנן כ 5 דקות.
לפרוס נתחים עבים (כ - 2 ס"מ רוחב), להגיש עם מרינדת הבצל מעל.

בתיאבון!

דבר המפרסם


את הספר ניתן לרכוש דרך אתר מרכז המבקרים "דבורת התבור" – במחיר 50 ש"ח.
> לאתר www.dvorat-hatavor.co.il


0 תגובות:

הוסף רשומת תגובה

שלחו אלינו את המתכון המנצח שלכם

שם

אימייל *

הודעה *