4-6 מנות
מתוך הספר "שנה מתוקה כדבש" - לקט מתכוני דבש זני/ מאת בועז בן זאב
דבוראי מדבורת התבור, בהוצאת מידה 10.
*מומלץ להקפיד על הוראות ההכנה.
רכיבים:
½ כוס דבש בצל
¼ כוס שמן זית
¼ כוס חומץ
1 כף אבקת שום מעושן
2 כפיות תערובת טיבול פרובנס (תימין, רוזמרין, מרווה, אורגנו, בזיליקום, לבנדר)
1 כפית מלח
1 כפית פלפל שחור גרוס
2 ק"ג נתח טלה
3 בצלים בינוניים
הוראות הכנה:
מערבבים את הדבש, השמן, החומץ, השום, תערובת הטיבול, המלח והפלפל במחבת שטוחה ומניחים בתוכה את נתח הטלה. להפוך את הנתח ולדאוג שיהיה שרוי כולו במרינדה ולצנן בקירור כ-4 שעות.
(מומלץ מדי פעם להפוך את הנתח בתוך המרינדה)
להוסיף טבעות בצל למרינדה והבשר.
לצלות את נתח הטלה בנפרד מהמרינדה 25 עד 30 דקות בגריל או על משטח צלייה/מחבת פסים.
במהלך הצלייה להבריש את הבשר במרינדה ולהפוך אותו כל כ-10 דקות.
בתום הצלייה, יש לתת לבשר להצטנן כ 5 דקות.
לפרוס נתחים עבים (כ - 2 ס"מ רוחב), להגיש עם מרינדת הבצל מעל.
בתיאבון!
דבר המפרסם
> לאתר www.dvorat-hatavor.co.il
0 תגובות:
הוסף רשומת תגובה